''Kort je vakantie in, train een beetje door en zorg dat je scherp bent''

''Kort je vakantie in, train een beetje door en zorg dat je scherp bent''

Koning Willem-Alexander bezocht vandaag De Kuip en sprak daar met veel mensen, waaronder grasmeester Erwin Beltman en aanvoerder Steven Berghuis. Beltman vertelde dat er dankzij de coronacrisis geen heel nieuw veld hoeft te worden aangelegd voor het begin van de competitie, iets dat normaal gesproken elk seizoen gebeurt. Dat scheelt Feyenoord al gauw 70.000 euro. Berghuis benoemt een ander voordeel: "Doordat we in groepjes trainden, kreeg je contact met jongens die je normaal gesproken minder vaak opzocht."

Door het ontbreken van voetbalwedstrijden groeit de honger naar de bal bij de spelers. "Het zou prettig zijn als we in augustus oefenwedstrijden mogen spelen, zodat we half september klaar zijn voor de start van de Eredivisie", aldus Berghuis tegen de koning in Voetbal International. Voor de spelers is het nu vakantie, maar veel spelers gebruiken de zomerstop om fitter te worden of fit te blijven. "Ons trainingscomplex 1908 is nog open zodat Luis Sinisterra er kan revalideren van zijn blessure."

"Wij maken daar gebruik van, samen met wat andere jongens trainen we in alle vroegte door. Dat is belangrijk. We weten niet wanneer we weer echt kunnen beginnen, dus als dat moment er is, moeten we scherp zijn. Ik zou zeggen, kort je vakantie in, train een beetje door en zorg dat je scherp bent. Zo doe ik het in ieder geval wel. Er wacht ons straks een druk programma, met soms drie wedstrijden in de week, met Europees voetbal erbij opgeteld. Misschien spelen we wel met Kerst, dat zou ik persoonlijk leuk vinden. Meer dan ooit is het belangrijk dat je als groep komend seizoen superfit bent."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Luis Sinisterra Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties