Burger: ''Ik voel dat ik op de goede weg ben''

Burger: ''Ik voel dat ik op de goede weg ben''

De periode van Wouter Burger bij Excelsior was 'kort maar krachtig', maar de negentienjarige middenvelder is blij dat hij meters heeft kunnen maken in Kralingen. Een interview over fysieke arbeid, de Keuken Kampioen Divisie en zijn kansen bij Feyenoord 1.

''Het is lekker om weer terug te zijn en om iedereen weer te zien'', begint Burger bij Feyenoord TV. ''Ik ben ook blij dat Excelsior en Feyenoord er snel zijn uitgekomen en dat ik hier weer lekker kan gaan trainen. Het aantal wedstrijden dat ik heb gespeeld bij Excelsior is wel tegengevallen, maar het is wat het is. Nu kan ik hier weer aan de bak om te laten zien wat ik waard ben.''

''Dit seizoen begon voor mij persoonlijk qua minuten goed. Als ik er nu aan terug denk, dan begrijp ik waarom dat niet succesvol is geworden. Ik denk dat ik er fysiek nog niet klaar voor was om echt vast te spelen. Ik woog voor mijn gevoel ook te weinig'', vervolgt Burger. ''Als je fysiek niet op niveau bent, dan kom je overal net een paar seconden te laat. Nu ben ik daar veel mee bezig om me daarin te verbeteren om zo beter m’n kwaliteiten te kunnen laten zien. Mijn basisdebuut en eerste goal voor Feyenoord waren erg mooi, maar nu wel ik echt gaan spelen. Daar moet ik fysiek gezien nu stappen voor gaan zetten.''

''Ik voel dat ik op de goede weg zit, maar dat moet de tijd natuurlijk gaan uitwijzen. Ik zie deze 'coronastop’' dan ook als een kans. Uit ieder negatiefs moet je altijd iets positiefs halen, voor mij geeft het me nu extra tijd om mijn fysieke aspect te verbeteren'', sluit de middenvelder af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties