Bekerfinale op Bonaire? ''Ik vind het echt uitstekend, als het kan''

Bekerfinale op Bonaire? ''Ik vind het echt uitstekend, als het kan''

FC Utrecht opperde om de bekerfinale tussen Feyenoord en Utrecht desnoods in Duitsland of op Bonaire te spelen. Het eiland kent tot op heden slechts twee coronagevallen en lijkt dus een uitzonderlijk veilige plek te zijn. De burgemeester/gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna, staat welwillend tegenover het plan. "Ik wil de teams hier graag hebben, maar zoiets kan ik pas voorbereiden als we officieel weten wat we moeten doen."

"Het stadion moet natuurlijk in orde zijn. Ik ben wel bereid om daar wat aan te doen, maar we moeten ook niet in de financiële problemen komen voor één voetbalwedstrijd", aldus Rijna. "Aan de andere kant kunnen we die wedstrijd ook gebruiken om de faciliteiten te verbeteren. Het is echt geen gek idee om de wedstrijd hier te spelen. Als we goede afspraken maken met alle belanghebbenden, dan kan het zeker te regelen zijn. Het lijkt mij ook erg leuk."

Ook de voorzitter van de Bonairiaanse voetbalbond, Ludwig Balentin, is een groot voorstander van het idee, zo vertelt hij aan het Nederlandstalige dagblad Amigoe. "Ik vind het echt uitstekend, als het kan. Het zou een enorme boost zijn voor de sport op het eiland. Ik heb geen reden om daar nee tegen te zeggen. Ik word hier echt zeer vrolijk van. Als de finale hier gespeeld zou worden, dan is dat echt een droom."

Lees meer over
FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties