'Ook AZ start procedure en wil kampioenschap'

'Ook AZ start procedure en wil kampioenschap'

Na FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap gaat ook AZ het juridische pad bewandelen. De Alkmaarders claimen recht te hebben op het kampioenschap en starten een procedure om zo directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League af te dwingen.

AZ heeft goede hoop omdat het doelsaldo geen objectieve maatstaf zou zijn. De club had tijdens het stoppen van de competitie evenveel punten als Ajax (56), maar de Amsterdammers werden toegelaten tot de groepsfase van de Champions League vanwege een beter doelsaldo en dat steekt AZ. De onderlinge resultaten zouden een adequatere afspiegeling van de krachtsverhoudingen bieden en daarin was AZ tweemaal de winnaar (1-0 en 0-2).

De Alkmaarders hebben een brief gestuurd naar de UEFA en die is in handen van Quote. De KNVB is op de hoogte. "Wij zijn door de UEFA op de hoogte gesteld van de correspondentie tussen de advocaat van AZ en de UEFA", laat een woordvoerder weten. "Wij hebben AZ laten weten dat er voor ons niets is veranderd. Wij hebben de verdeling van de Europese tickets doorgegeven op basis van drie criteria: transparantie, objectiviteit en sportiviteit. Wij houden de ranglijst aan en op nummer één staat Ajax."

Lees meer over
FC Utrecht ajax De Graafschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties