'Ook AZ start procedure en wil kampioenschap'

maandag 25 mei 2020 19:06 50.170 keer bekeken 199 reacties Pro Shots

Na FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap gaat ook AZ het juridische pad bewandelen. De Alkmaarders claimen recht te hebben op het kampioenschap en starten een procedure om zo directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League af te dwingen.

AZ heeft goede hoop omdat het doelsaldo geen objectieve maatstaf zou zijn. De club had tijdens het stoppen van de competitie evenveel punten als Ajax (56), maar de Amsterdammers werden toegelaten tot de groepsfase van de Champions League vanwege een beter doelsaldo en dat steekt AZ. De onderlinge resultaten zouden een adequatere afspiegeling van de krachtsverhoudingen bieden en daarin was AZ tweemaal de winnaar (1-0 en 0-2).

De Alkmaarders hebben een brief gestuurd naar de UEFA en die is in handen van Quote. De KNVB is op de hoogte. "Wij zijn door de UEFA op de hoogte gesteld van de correspondentie tussen de advocaat van AZ en de UEFA", laat een woordvoerder weten. "Wij hebben AZ laten weten dat er voor ons niets is veranderd. Wij hebben de verdeling van de Europese tickets doorgegeven op basis van drie criteria: transparantie, objectiviteit en sportiviteit. Wij houden de ranglijst aan en op nummer één staat Ajax."

Gerelateerd nieuws
199 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 96 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73385 leden - Op dit moment zijn 61 mensen actief, waarvan 23 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved