Makaay: ''Ik was op vakantie in Spanje, toen kwam Bosz''

Makaay: ''Ik was op vakantie in Spanje, toen kwam Bosz''

Feyenoord heeft in de zomer van 2007 diverse topspelers weten aan te trekken. De Rotterdammers hadden grote plannen en Champions League voetbal was het doel. Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Kevin Hofland, Tim de Cler en Nuri Sahin kwamen naar De Kuip, maar in de competitie ging het niet zoals gehoopt. Dat jaar werd wel de KNVB Beker gewonnen.

Makaay maakte de overstap van Bayern Munchen naar Feyenoord. ''We werden vierde, dat kan natuurlijk echt niet bij Bayern. Dan weet je dat de portemonnee wordt getrokken', diverse topspelers werden toen aangekocht waaronder een directe concurrent: Miroslav Klose. ''Dan kun je kiezen: ga ik een jaar lang minder spelen of ga ik de stap maken?" vertelt Makaay in gesprek met VoetbalPrimeur.nl.

Peter Bosz heeft veel werk gestoken in het binnenhalen van de spits. "Ik was op vakantie in Spanje, toen kwam Bosz al naar me toe gevlogen om zijn plan toe te lichten. Waarom ze vonden dat ik daarvan deel moest uitmaken. Ik heb ook met Van Bronckhorst gesproken en met Bert van Marwijk, die was toen de trainer. Uiteindelijk hadden Gio en ik zoiets van: dan doen we het ook samen."

Lees meer over
De Kuip Giovanni van Bronckhorst Van Marwijk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties