Makaay: ''Ik was op vakantie in Spanje, toen kwam Bosz''

zaterdag 25 april 2020 16:04 120.180 keer bekeken 209 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft in de zomer van 2007 diverse topspelers weten aan te trekken. De Rotterdammers hadden grote plannen en Champions League voetbal was het doel. Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Kevin Hofland, Tim de Cler en Nuri Sahin kwamen naar De Kuip, maar in de competitie ging het niet zoals gehoopt. Dat jaar werd wel de KNVB Beker gewonnen.

Makaay maakte de overstap van Bayern Munchen naar Feyenoord. ''We werden vierde, dat kan natuurlijk echt niet bij Bayern. Dan weet je dat de portemonnee wordt getrokken', diverse topspelers werden toen aangekocht waaronder een directe concurrent: Miroslav Klose. ''Dan kun je kiezen: ga ik een jaar lang minder spelen of ga ik de stap maken?" vertelt Makaay in gesprek met VoetbalPrimeur.nl.

Peter Bosz heeft veel werk gestoken in het binnenhalen van de spits. "Ik was op vakantie in Spanje, toen kwam Bosz al naar me toe gevlogen om zijn plan toe te lichten. Waarom ze vonden dat ik daarvan deel moest uitmaken. Ik heb ook met Van Bronckhorst gesproken en met Bert van Marwijk, die was toen de trainer. Uiteindelijk hadden Gio en ik zoiets van: dan doen we het ook samen."

Gerelateerd nieuws
209 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 36 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73396 leden - Op dit moment zijn 181 mensen actief, waarvan 68 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved