Buffel: ''Ik heb in Rotterdam mooie tijden gehad''

Buffel: ''Ik heb in Rotterdam mooie tijden gehad''

Thomas Buffel heeft in totaal tachtig wedstrijden gespeeld voor Feyenoord en was vrij succesvol. De Belg wist daarin als aanvallende middenvelder 34 keer te scoren. De inmiddels 39-jarige Buffel volgt de Rotterdammers nog altijd en was afgelopen jaar aanwezig in De Kuip bij het Europa League-duel tegen Rangers FC.

''Ik heb in Rotterdam mooie tijden gehad. Ik was er kind aan huis, dat vergeet je nooit. Afgelopen jaren had Feyenoord ups en downs. Ik heb genoten van het afscheid van Dirk Kuyt en het kampioenschap. Dit jaar begon het wat moeizamer, maar hebben ze toch echt goede wedstrijden gespeeld. Ik was nog in de Kuip toen Feyenoord tegen Rangers FC speelde,'' vertelt Buffel in gesprek met FSV De Feijenoorder. ''Het is goed om dan iedereen weer te zien. Ik weet nog dat ik de allereerste keer met mijn ouders in de Kuip kwam toen ik 15 jaar was. Ik wilde daar ooit zelf spelen en toen ik 16 was zat ik in de jeugdopleiding van Feyenoord. Het is me gelukt en Feyenoord blijft altijd de club van mijn hart.''

Buffel was voor het laatste actief als voetballer in het seizoen 2018-2019 bij Zulte Waregem. ''Wat nieuw werk betreft was een nieuwe job in de afgelopen tijd moeilijk te regelen. Maar eind augustus werd ik gebeld door Jacky Matthijsen, hij was bondscoach van de Jonge Duivels, het Belgisch Elftal onder 19. Of ik mee wilde assisteren met de jonge spelers richting het eindtoernooi. Ik heb een drietal stages gedaan en een kwalificatieronde meegemaakt. Het is goed gegaan. Zo ben ik ook opgemerkt door bondscoach Martinez van de Rode Duivels, er is natuurlijk veel onderling overleg tussen alle coaches. Toen de assistent van Jacky Matthijsen opstapte, ben ik gevraagd door te schuiven en assistent te worden van de beloftes van België onder 21. Nu ligt al het voetbal een beetje stil vanwege de coronacrisis, maar dit is voor mij een hele fijne op stap om in het voetbal actief en werkzaam te blijven. Het landenvoetbal is niet te intensief qua tijdsinspanning en zo kan ik kijken of het fulltime trainerschap me boeit. Ik vind het erg mooi dat ik het nu allemaal kan combineren.''

Klik hier voor het complete interview met de Thomas Buffel. De Belg heeft ook nog een goudgelen shirt van Feyenoord aangeboden en wordt momenteel geveild. De opbrengsten gaan naar de Dirk Kuyt Foundation.

Buffel: ''Ik heb in Rotterdam mooie tijden gehad''
Lees meer over
De Kuip Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties