KNVB houdt alle opties nog open

KNVB houdt alle opties nog open

Het kabinet maakte maandag bekend dat de landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden tot 1 juni worden verlengd. Dat betekent niet dat er tot 1 juni niet wordt gevoetbald. Het ministerie van VWS bevestigd namelijk aan de KNVB dat de maatregelen wat betreft sportclubs ongewijzigd zijn gebleven en voorlopig dus zullen gelden tot 6 april. De KNVB heeft dinsdag bekend gemaakt dat ze de adviezen van de overheid zullen blijven volgen.

De KNVB volgt onderstaande maatregelen van de Rijksoverheid:
• Tot en met 6 april: Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht;
• Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte;
• Sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden;
• Op bovenstaande wordt gehandhaafd;
• Voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen;
• Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden;
• Tot 1 juni kunnen er geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien) worden georganiseerd.

''De wedstrijden en competities in de sport vallen dus nu buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni'', aldus de KNVB. Gezien de heftige maatregelen beseft de KNVB dat er rekening gehouden moet worden met drie scenario’s.

• De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
• De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
• De competities worden niet uitgespeeld.

''Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities'', zegt de KNVB. ''De komende periode blijven we in overleg met alle betrokkenen in deze en wachten we de communicatie vanuit de overheid met name in relatie tot het besluit over de sport af.''

Lees meer over
coronavirus
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties