Advocaat: ''Ik vond het geen ontsnapping''

Advocaat: ''Ik vond het geen ontsnapping''

Trainer Dick Advocaat blijft maar winnen met Feyenoord. Ook tegen PEC Zwolle, waar het er bij een vroege 2-0 achterstand niet meer uitzag alsof er voor Feyenoord nog wat in zat, lukte het om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. In de slotfase was het Robert Bozeník die de winnende goal maakte voor de ploeg van Advocaat.

"Ik vond het geen ontsnapping", vertelt Advocaat aan FOX Sports. "Ik vond dat we heel slecht begonnen het eerste kwartier. Daar hadden we ze voor gewaarschuwd, met dit weer. Ze speelden vaak opportunistisch, lange ballen. Daar moet je op reageren en dat deden we niet. Dan kom je 2-0 achter. Vanaf dat moment speelden we beheerst en controleerden we de wedstrijd, zonder grote kansen te krijgen."

"Zij komen uit twee schoten 2-0 voor, omdat we niet scherp genoeg waren. Daarna hebben we de wedstrijd redelijk gecontroleerd. Zij scoren toch weer die derde goal, weer uit het niets. Dat moet eruit. Maar als je dan ziet hoe we terugkomen, de manier waarop met goede passing en positiespel, dat vond ik wel aardig."

Advocaat is ook blij dat uitgerekend Robert Bozeník de winnende treffer voor zijn rekening nam. "We zeiden op de bank: 'die gaat hem echt maken'. We hoopten het en hij doet het." Een gouden wissel wil hij het niet noemen. "Het elftal heeft het gedaan, zij bleven tot het einde knokken om die winnende goal te maken. We hadden al een paar afstandschoten die goed waren. Dat hij hem dan maakt is voor die jongen natuurlijk geweldig."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties