Mijlpaal voor Berghuis: ''Maar ik ben nog niet klaar''

zondag 16 februari 2020 18:51 57.475 keer bekeken 177 reacties Pro Shots

Aanvoerder Steven Berghuis was erg belangrijk in de met 3-4 gewonnen wedstrijd in Zwolle. Met twee goals en een assist was hij bij drie van de vier goals betrokken. 

"Ik heb me wel vermaakt", begint hij na afloop in gesprek met FOX Sports. "Natuurlijk krijg je er het liefst zo min mogelijk tegen, maar je maakt er wel vier in een uitwedstrijd. We hebben veerkracht getoond, dat was anders dan anders. We kwamen nu achter, dan moet je veerkracht tonen en mentaliteit hebben in de ploeg. Je ziet dat dat er wel is."

"Zij kwamen op 2-0. Dat is moeilijk terugkomen. Dat weet je van tevoren. Ik denk dat we slecht waren aan de bal. We hadden een paar keer gewoon tijd om open te draaien en de juiste keuze te maken. Daarin waren we slordig. De tweede goal hadden ze een beetje geluk met de wind. Dan kom je gelukkig nog op 2-1 voor de rust, waardoor je nog vol in de wedstrijd zit. Die was belangrijk."

"Het vertrouwen is daar, met name door de resultaten", gaat Berghuis verder. "We hebben ook gewoon kwaliteiten. We maken goede goals. Ik denk dat Robert goed inviel. Hij was steeds aanspeelbaar, was aan het jagen en bracht energie in de ploeg. Het is leuk dat hij dan de 3-4 maakt."

Berghuis zelf bereikte in deze wedstrijd een bijzondere mijlpaal. Hij maakte zijn 50e Eredivisiegoal voor Feyenoord. "Daar ben ik zeker trots op. Bij zo'n grote club, waar ik al jaren belangrijk ben en m'n rendement er is, waar ik elke dag keihard voor werk: daar ben ik wel trots op, maar ik ben nog niet klaar. Zeker niet", lacht de aanvoerder. 

Gerelateerd nieuws
177 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 60 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72613 leden - Op dit moment zijn 694 mensen actief, waarvan 179 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved