Advocaat: ''Dan kan ik wel leven met 1-1''

Advocaat: ''Dan kan ik wel leven met 1-1''

Feyenoord is in Groningen blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Vooral in de tweede helft had de uitploeg het erg lastig met de Groningers. Trainer Dick Advocaat kan dan ook leven met het resultaat.

"Gezien het verloop van de wedstrijd eigenlijk wel. Groningen speelde heel agressief en met een heel vervelend systeem. Een soort 4-2-2-2. Het is heel lastig om daartegen te spelen. Het was heel veel vechten, heel veel strijd en heel veel beleving. Het voetbal was niet altijd even goed. Dan kan ik wel leven met een 1-1."

In de wedstrijd namen de scheidsrechter en VAR twee dubieuze beslissingen. Op beide reageert Advocaat voor de camera van FOX Sports. "Volgens mij was het een terechte strafschop, dat heeft hij goed gezien. Het was wel totaal onnodig, want het was geen kans. Dat zei Toornstra zelf ook."

Met de beslissing om Te Wierik na een overtreding op de doorgebroken Sinisterra slechts geel te geven kan Advocaat minder goed leven. "Ik sta hier niet om die jongen een rode kaart aan te praten, maar iedereen kon zien dat dit rood is. Het gebeurde vlak voor mij: hij legde z'n arm om z'n nek en hield hem vast. Sinisterra kon zo doorlopen naar het doel. Of hij nu wel of niet de bal nog kon hebben, het is een rode kaart. Dit was de laatste man."

Lees meer over
Jens Toornstra Luis Sinisterra FC Groningen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties