''Kans relatief klein dat Jong Feyenoord in Tweede Divisie instroomt''

zondag 20 oktober 2019 11:01 104.765 keer bekeken 224 reacties Pro Shots

De voetbalpiramide is al jaren onderwerp van gesprek rondom Feyenoord. De Rotterdamse club koos een aantal jaren geleden om niet mee te doen met een Jong-team in de Eerste Divisie. Destijds was de financiële situatie van de club een reden om niet in de voetbalpiramide te stappen.

De laatste tijd zijn er geruchten dat Feyenoord binnenkort wel in de voetbalpiramide wil stappen. "De kans is relatief klein dat Jong Feyenoord in de Tweede Divisie kan instromen", zegt Art Langeler, Directeur Voetbalontwikkeling van de KNVB. "Op het moment dat een team in de piramide wil spelen, zullen ze eerste een traject moeten aangaan. Dan zullen ze eerst moeten beginnen in de O21-competitie."

"Die nieuwe competitie is ons voorstel, dat is opgehaald vanuit de behoeftes van de clubs: een O21-competitie voor alle clubs die dan tegen elkaar in een harde competitie spelen waarin iets te winnen valt. O19 wordt dan afgeschaft, dat wordt dan O18."

"Dat afschaffen van O19 heeft een andere reden", vervolgt Langeler in Goedemorgen Eredivisie. "In de leeftijdscategorie dat jongens nog groeien is het raar om een leeftijdsteam over te slaan, zoals O18 dus. Als ze uit de groeispurt zijn is het prima om een jaar over te slaan, zoals met O21 dus."

Gerelateerd nieuws
224 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 73 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72544 leden - Op dit moment zijn 47 mensen actief, waarvan 30 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved