''Kans relatief klein dat Jong Feyenoord in Tweede Divisie instroomt''

''Kans relatief klein dat Jong Feyenoord in Tweede Divisie instroomt''

De voetbalpiramide is al jaren onderwerp van gesprek rondom Feyenoord. De Rotterdamse club koos een aantal jaren geleden om niet mee te doen met een Jong-team in de Eerste Divisie. Destijds was de financiële situatie van de club een reden om niet in de voetbalpiramide te stappen.

De laatste tijd zijn er geruchten dat Feyenoord binnenkort wel in de voetbalpiramide wil stappen. "De kans is relatief klein dat Jong Feyenoord in de Tweede Divisie kan instromen", zegt Art Langeler, Directeur Voetbalontwikkeling van de KNVB. "Op het moment dat een team in de piramide wil spelen, zullen ze eerste een traject moeten aangaan. Dan zullen ze eerst moeten beginnen in de O21-competitie."

"Die nieuwe competitie is ons voorstel, dat is opgehaald vanuit de behoeftes van de clubs: een O21-competitie voor alle clubs die dan tegen elkaar in een harde competitie spelen waarin iets te winnen valt. O19 wordt dan afgeschaft, dat wordt dan O18."

"Dat afschaffen van O19 heeft een andere reden", vervolgt Langeler in Goedemorgen Eredivisie. "In de leeftijdscategorie dat jongens nog groeien is het raar om een leeftijdsteam over te slaan, zoals O18 dus. Als ze uit de groeispurt zijn is het prima om een jaar over te slaan, zoals met O21 dus."

Lees meer over
Jan de Jong
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties