Stam: ''De spelers hoeven zich niet te schamen''

Stam: ''De spelers hoeven zich niet te schamen''

Jaap Stam neemt het na de pijnlijke nederlaag van Feyenoord tegen AZ in De Kuip op voor de spelersgroep. De trainer is van mening dat spelers er alles aan doen om tot een goed resultaat te komen en dat de inzet en bereidheid op orde is.

''De spelers hoeven zich niet te schamen. Ik begrijp wel waar het vandaan komt, maar spelers doen het niet expres. Ze hebben de beste intenties en willen het maximale eruit halen. Alleen als het tegenzit dan zit het ook echt tegen,'' vertelt Jaap Stam in gesprek met FOX Sports.

''Je speelt tegen een ploeg die goed kan voetballen en als je dan druk wil zetten moet je proberen de ruimtes klein te houden. Wanneer de ruimtes groot worden hebben ze de kwaliteit om er tussen door te voetballen en dan moet je achteruit lopen. Als dat regelmatig gebeurt krijgt het publiek de indruk dat het heel moeilijk is of dat ze niet willen of kunnen. Dat is natuurlijk niet het geval.''

Al met al hing er in de Feyenoord-kleedkamer een grafstemming, stelde Stam. ''Het was heel stil, iedereen was heel teleurgesteld. We hebben vandaag niet genoeg gebracht om het AZ heel moeilijk te maken.'' Maar, zo sloot hij hoopvol af: ''We hebben een aantal mogelijkheden gehad om de trekker over te halen. Doe je dat, dan loopt het net even wat anders.''

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties