Karsdorp: ''Kampioen word je door te geloven dat het kan''

Karsdorp: ''Kampioen word je door te geloven dat het kan''

Rick Karsdorp is blij om terug te zijn in Nederland. De rechtsback wordt door Feyenoord voor één jaar gehuurd, na een vooralsnog mislukt avontuur bij AS Roma.

"Buiten het voetbal heb ik genoten in Rome. Van de stad, het eten, het leven. Het beviel prima, tot ik op het laatst moest gaan trainen", aldus Karsdorp in gesprek met Voetbal International. "Met tegenzin reed ik dagelijks naar de club en zodra ik de auto instapte om naar huis te gaan, was ik weer blij en gelukkig. Dan kan het leven wel fantastisch zijn, je bent er om te voetballen. Als je dan daarnaar kijkt... Twee jaar dramatisch geweest."

"Het begon eigenlijk al bij Feyenoord. Ik wilde zo graag kampioen worden, dat ik die laatste drie maanden alleen maar met injecties heb gespeeld. De medische staf zei al dat ik misschien beter geopereerd kon worden, maar dat ging ik niet doen in die fase dat we die titel zouden kunnen gaan pakken. 'Gooi er maar weer een spuit in', zei ik, dus dat gebeurde dan ook." Eenmaal in Rome bleek veel blessureleed het resultaat.

Deze zomer keerde Karsdorp terug naar zijn oude liefde. Maar er was meer belangstelling voor de rechtsback. "Er was veel interesse. De Premier League, maar ook vanuit de Bundesliga, Turkije, Griekenland, genoeg opties. Ik keek gewoon naar wat voor mij het beste zou zijn. Als je twee jaar weinig hebt gevoetbald, moet je zorgen dat je dat weer wel kunt gaan doen. Bij Feyenoord is er concurrentie, maar normaal gesproken ga ik hier wekelijks spelen."

Karsdorp is ambitieus en wil hoge ogen gooien met dit Feyenoord. "Kampioen word je door erin te geloven dat het kan. Twee jaar geleden gaf ook niemand een stuiver voor Feyenoord, behalve de spelers zelf. Wij spraken intern uit dat we het wilden worden en dat we erin geloofden dat het mogelijk zou zijn. Alleen: toen waren we een hechte groep, deden we samen dingen buiten de deur. Misschien gaat dat nu ook gebeuren. De meeste jongens ken ik, de nieuwelingen ook, zoals Luciano Narsingh en Leroy Fer. Het voetbal ziet er prima uit en als we verdedigend nog stabieler worden, geloof ik dat alles mogelijk is. Ik ga bij voorbaat niet in een hoek kruipen en roepen dat we derde worden. Moet je nooit doen, met niets in het leven. Schei uit, wij zijn Feyenoord."

Lees meer over
Rick Karsdorp Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties