Stam: ''De competitie is anders dan dit soort wedstrijden''

Stam: ''De competitie is anders dan dit soort wedstrijden''

Feyenoord heeft de voorbereiding afgesloten met een 1-3 nederlaag tegen Southampton. Trainer Jaap Stam zag tijdens de laatste wedstrijden zowel goede als slechte punten.

"De laatste wedstrijden voetballen we bij vlagen heel goed, creëren we zelf ook kansen, maar zijn we af en toe wat naïef in onze manier van doen", aldus Jaap Stam in gesprek met FOX Sports. "We wilden vanaf het begin van de wedstrijd al voetballen. We willen altijd voetballen van achteruit, maar soms moet je ook beseffen dat het niet kan en je sneller voor de lange bal moet kiezen. Dat gebeurde vandaag niet en dan zie je waar dat toe kan leiden."

Naast Southampton verloor Feyenoord ook van Red Bull Salzburg en Panathinaikos, al moet daar volgens Stam niet te veel waarde aan worden gehecht. "De competitie is weer anders dan dit soort wedstrijden. We kunnen ook de hele voorbereiding tegen amateurs gaan voetballen. Dan win je elke wedstrijd en lijkt het alsof we er goed op staan. Als de competitie dan begint is het in een keer heel anders. Uiteindelijk moet je spelen tegen ploegen met een zekere weerstand, omdat je dan ook vergelijkingsmateriaal hebt. Je weet wat jouw elftal bij vlagen moet brengen om het echt beter te gaan doen. We hopen na deze voorbereiding dat we er volgende week klaar voor zijn."

Of Feyenoord volgende week met de huidige selectie de Eredivisie in gaat, is afwachten. "Ik hoop wel dat er wat jongens bijkomen. We zijn atlijd op zoek naar extra kwaliteit. De selectie moet iets breder. De jongens die we hebben doen het hartstikke goed, maar uiteindelijk wil je op een bepaalde manier de competitie in gaan." Of er op dit moment iets speelt, wil Stam niet zeggen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties