Van Hooijdonk: ''Een overname is een uitstekende zaak''

Van Hooijdonk: ''Een overname is een uitstekende zaak''

Pierre van Hooijdonk is duidelijk. Feyenoord moet in zee gaan met een partij dat flink wil investeren in de Rotterdamse club. De oud-Feyenoorder vindt een dergelijke overname 'een uitstekende zaak'. "Het gaat erom dát er iemand geld pompt in Feyenoord."

"Als Feyenoord-supporter weet je nu jaarlijks één ding bijna zeker en dat is dat je club geen kampioen wordt. In die zin heeft de club nu dus amper een keuze", geeft Van Hooijdonk aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De enige manier om de kloof met Ajax en PSV te dichten is heel veel geld in de club te steken. Een overname is een uitstekende zaak."

Toch is er ook een hoop kritiek op de plannen van Feyenoord. "Stel nou eens dat zo’n partij, ik noem maar wat geks, Josep Guardiola of José Mourinho voor de groep zet en vervolgens ben je als club succesvol. Zouden heel veel fans daar dan bezwaar tegen hebben?"

"Het is heel simpel: Als je het goed vindt dat Feyenoord elk jaar maximaal derde wordt in de eredivisie, moet je alles lekker zo laten. Wil je dat Feyenoord structureel om de prijzen meespeelt, dan moet er fundamenteel iets veranderen. Ik zou voor die tweede optie kiezen. Een overname is geen keuze. Het is bittere noodzaak",

Lees meer over
PSV ajax Pierre van Hooijdonk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties