Stam: ''We moeten heel kieskeurig te werk gaan''

Stam: ''We moeten heel kieskeurig te werk gaan''

Feyenoord verloor de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg met 3-1. Toch geeft trainer Jaap Stam na afloop aan vooral tevreden te zijn over de wedstrijd. In gesprek met VTBL legt hij uit waarom.

"We krijgen drie goals tegen: uit een corner, uit een ingooi en uit een persoonlijke fout. De rest van de wedstrijd heb je, als je reëel bent, heel goede dingen gezien. We hebben veel kansen gecreëerd, zijn sterk geweest in balbezit en stonden verdedigend over het algemeen goed. Tegen zo'n ploeg geef je altijd een mogelijkheid weg. Dat is inherent aan het spelletje, maar ook aan de manier van voetballen. Ik ben heel tevreden over de manier van spelen van de jongens op het veld. Van die momentjes gaan we leren en dat gaan we volgende keer anders doen."

Stam voegt daaraan toe dat Red Bull Salzburg een sterke tegenstander is. "Dit is een ander kaliber dan wat wij over het algemeen tegen zullen komen. Dit is gewoon een goede ploeg, dat wisten we ook. Ondanks dat zij vaak druk zetten, komen we er bij veel momenten goed uit, komen we goed op hun helft en creëren we goede momenten om zelf ook doelpunten te maken. Helaas laten we dat na, dat is jammer."

De selectie die er nu staat lijkt nog te gaan veranderen, maar Stam wil niet speculeren over wat er precies gaat gebeuren. "Het liefst wil je in elke linie een speler erbij als het mogelijk is, maar dat is niet mogelijk. We moeten dus gewoon heel kieskeurig te werk gaan in wat we kunnen gaan doen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties