Belarbi schiet Feyenoord O/17 naar bekerwinst

zaterdag 1 juni 2019 13:44 58.335 keer bekeken 100 reacties Pro Shots

Feyenoord Onder 17 heeft de beker gewonnen! Op het eigen Varkenoord werden de leeftijdsgenoten van N.E.C. met 2-1 verslagen in wat de laatste wedstrijd van een Feyenoord Academy-team op Varkenoord was. Abdel Belarbi maakte beide treffers.

Op een bomvol Varkenoord begon het team van Melvin Boel uitstekend aan de wedstrijd. Binnen twee minuten schoot Abdel Belarbi de openingstreffer binnen. De aanvaller strafte geklungel in de Nijmeegse defensie genadeloos af.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later was het alweer gelijk. Een vrije trap vanaf de zijkant werd scherp ingedraaid en één van de bezoekers schampte de bal met het hoofd, waardoor keeper Tein Troost kansloos was.

Feyenoord herpakte zich en was vervolgens de meest dreigende ploeg in de eerste helft. Uit standaardsituaties waren er goede kansen voor verdedigers Twan van der Zeeuw en Robyn Esajas, die hun inzet allebei naast zagen gaan. Ook Mimeirhel Benita en Belarbi lieten kansjes onbenut. Aan de andere kant hield Troost Feyenoord op de been met een goede redding.

Kort na de pauze was het wel raak voor Feyenoord. Noah Naujoks stuurde Belarbi de diepte in, waarop de spits de Nijmeegse doelman verschalkte. Omdat Benita vervolgens vlak voor het doel weggleed en Belarbi op de keeper schoot, hield Feyenoord de bezoekers in leven. N.E.C. schoof een extra mannetje naar voren, waarop er nog hachelijke scrimmages ontstonden, maar echt in de problemen kwam Feyenoord niet meer.

‘Het was geen heel goede finale, maar we hebben wel laten zien wat we voor progressie hebben geboekt dit seizoen,’ zegt Boel. Deze bekerwinst staat symbool voor de stappen die we hebben gezet sinds augustus.’ Op weg naar de finale schakelde Onder 17 achtereenvolgens ADO Den Haag, AZ (Onder 16), FC Utrecht (Onder 16), NAC Breda en PSV uit.

Feyenoord Onder 17 – N.E.C. Onder 17 2-1
Scoreverloop:
2’ 1-0 Belarbi
4’ 1-1
46’ 2-1 Belarbi

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van Veldhoven, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman, Oulad M’hand (53’ Omgba), Naujoks, Benita (76’ Van der Lubbe), Belarbi (79’ Valk), ’t Zand (73’ Ben-David dos Santos).

Gerelateerd nieuws
100 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74849 leden - Op dit moment zijn 906 mensen actief, waarvan 306 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved