Berghuis: ''Het blijft mooi om voor Feyenoord te spelen''

Berghuis: ''Het blijft mooi om voor Feyenoord te spelen''

Steven Berghuis stond in de laatste Feyenoord-wedstrijd van het seizoen zowel negatief als positief in het spotlight. De rechtsbuiten miste van elf meter met een mislukte panenka, maar maakte dit later goed met een assist en een treffer.

"Het duurde allemaal zo lang en het publiek ging erachter staan. Dan gaat de keeper vaak heel gretig de hoek in. Dat deed hij ook." FOX Sports confronteert de Feyenoorder met de beelden. "Oh wat slecht. Maar mis is mis. Hoe maakt niet uit", reageert Berghuis.

Berghuis blikt ontevreden terug op het afgelopen seizoen. "Je speelt nergens meer voor. Je kijkt natuurlijk naar de ranglijst, maar ook naar de manier waarop. Het is geen goede manier waarop we derde zijn geworden. Je kan ook tot de laatste speelronde nog meedoen, maar dat hebben we niet verdiend op basis van ons spel. Het is geheel terecht waar we staan."

De rechtsbuiten erkent dat het een zwaar seizoen was. "Natuurlijk. We kregen veel tikken, dat is mentaal zwaar. Toch laad je jezelf elke keer weer op. Van succes krijg je zelfvertrouwen en daar hebben we weinig van gehad dit seizoen. Wat dat betreft blijft het zwaar. Maar het blijft ook mooi om voor Feyenoord te spelen, dus wat dat betreft niet."

Bij Feyenoord heerst nu, door het ontbreken van een technisch directeur, veel onzekerheid over het komende seizoen. Ook bij Berghuis. "Natuurlijk denk je daar wel over na. Je hebt ambities om met Feyenoord zo'n seizoen te hebben als in het kampioensjaar. Dan hoef je niet per se kampioen te worden, je bent altijd afhankelijk van de paal, de lat of wat dan ook. Maar we moeten gewoon op een waardige manier meedoen. We moeten lering trekken uit de laatste twee seizoenen in de Eredivisie."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties