Feyenoord O/19 verslaat Ajax en pakt koppositie

Feyenoord Onder 19 heeft een belangrijke stap gezet naar het kampioenschap. De Rotterdammers wonnen op Varkenoord de mini-klassieker met 5-3. Middenvelder Achraf El Bouchataoui was de grote man aan de kant van Feyenoord. Hij scoorde twee belangrijke doelpunten. De ploeg van Dirk Kuyt staat door de overwinning bovenaan met een punt voorsprong op Ajax en een wedstrijd minder gespeeld.

Feyenoord Onder 19 begon niet goed aan de wedstrijd. De Rotterdammers leverden wel veel strijd, maar waren nerveus in de passing en achterin een paar keer slordig. De ploeg kwam wel op voorsprong door Ramon Hendriks. De verdediger scoorde uit een corner. Ajax Onder 19 ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en maakte die via de 16-jarige Sontje Hansen. Vlak voor rust schoot Kenneth Taylor de bezoekers op voorsprong.

Na rust waren de rollen omgedraaid voor Feyenoord Onder 19. De aanvallende wissel van Marouan Azarkan, die niet in de basis begon omdat hij nog geen volledige wedstrijd kan spelen sinds zijn blessure, pakte uitstekend uit. De 17-jarige buitenspeler zorgde voor veel gevaar in het strafschopgebied. El Bouchataoui, Bannis en wederom El Bouchataoui draaide een 1-2 achterstand om in een verdiende 4-2 voorsprong. Dertien minuten voor tijd krulde Quilindschy Hartman een vrije trap in de kruising en maakte de 5-2. Vlak voor tijd deed Ajax nog wat terug. Neraysho Kasanwirjo scoorde de 5-3.

Feyenoord O19 – Ajax O19 5-3
22’ Hendriks 1-0
27’ Hansen 1-1
43’ Taylor 1-2
58’ El Bouchataoui 2-2
61’ Bannis 3-2
64’ El Bouchataoui 4-2
77’ Hartman 5-2
90+1’ Kasanwirjo 5-3

Opstelling Feyenoord O19: Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks (55’ Azarkan), Hartman (90+4’ Van der Zeeuw); Burger (90+1’ Huijgen), Kökcü, Geertruida (90+1’ De Mooij); El Bouchataoui, Bannis, Touré.