Jong Feyenoord redt in slotfase punt tegen Heracles Almelo

Jong Feyenoord heeft in de absolute slotfase een punt gepakt tegen Jong Heracles Almelo. De Heraclieden dachten er woensdag (vandaag) met een zege vandoor te gaan op Varkenoord, maar door een tweede goal van Jaron Vicario in de eerste minuut van de blessuretijd eindigde het duel in de kampioenspoule in een gelijkspel: 2-2.

De start van de kampioenspoule kon beter voor Jong Feyenoord, met achtereenvolgens nederlagen tegen Jong FC Twente (0-2) en Jong N.E.C. (4-0). Op 18 februari herpakte de formatie van hoofdtrainer Denny Landzaat zich met een 1-3 zege op Jong Willem II.

Goede start
De start was nog goed voor Jong Feyenoord. Jaron Vicario schoot de bal in de veertiende minuut volledig vrijstaand binnen na een goede voorzet van Yassin Ayoub, waardoor de thuisploeg al vroeg in een zetel zat. De kansen waren na die vroege openingstreffer echter schaars en daar ging Jong Heracles Almelo het beste mee om.

In de 59ste minuut kwamen de Almeloërs uit het niets langszij. De bezoekers werden voor het eerst écht gevaarlijk voor het doel van Jong Feyenoord-goalie Joris Delle, maar maakten het wel direct af. Joey Konings tikte de 1-1 over de doellijn na terugleggen van een ploeggenoot.

Tien minuten later kwam Jong Heracles zelfs op voorsprong. De bal werd op het middenveld verspeeld door Jong Feyenoord, waarna Silvester van der Water aan het werk werd gezet. Hij omspeelde Sven van Beek en stiftte de bal over Delle heen het doel in: 1-2.

Sterke slotfase
Calvin Verdonk voorkwam daarna nog erger door een inzet op de doellijn te keren, waardoor Jong Feyenoord nog mocht blijven hopen op minimaal een punt. Vicario, Luis Sinisterra, Ridgeciano Haps en aanvoerder Jens Toornstra lieten dotten van kansen liggen, maar in de eerste minuut van de blessuretijd knikte Vicario alsnog van dichtbij raak op aangeven van Bart Nieuwkoop: 2-2.

Door het gelijkspel komt Jong Feyenoord na vier wedstrijden op vier punten. Jong Heracles Almelo komt op negen punten uit zes competitieduels in de kampioenspoule.

14' | 1-0 | Vicario
59' | 1-1 | Konings
70' | 1-2 | Van der Water
90' | 2-2 | Vicario

Jong Feyenoord: Delle; Nieuwkoop, Van Beek, Verdonk (86' Lewis), Haps; El Bouchataoui, Ayoub, Toornstra; Amadin (84' Gündüz), Vicario, Sinisterra
Jong Heracles Almelo: Brouwer; Breukers (46' Droste), Van Benthem, Van Hintum, Hardeveld; Van den Buijs, Van Nieff, Leemhuis (64' Duarte); Van der Water, Konings, Dos Santos (74' Sama)