''De stalen dakconstructie lijkt wel op de Arena''

maandag 4 maart 2019 15:41 103.075 keer bekeken 298 reacties Pro Shots

Feyenoord City heeft vanmiddag nieuwe beelden gepresenteerd van het mogelijke nieuwe stadion. Gemeenteraadsleden reageren gemengd op foto's. ''De stalen dakconstructie lijkt wel op de Arena, dat is redelijk waardeloos,'' begint Kevin van Eikeren van de PvdA in gesprek met RTV Rijnmond.

''Ik hoop dat ze die zorg kunnen wegnemen, of nog wat extra impressies maken om te laten zien dat het niet op het stadion van Ajax lijkt. Want ik zit niet vanaf 1998 in het stadion om nu geconfronteerd te worden met een Arena 2.0." 

Van Eikeren ziet ook pluspunten aan het ontwerp. "De hoofdbestanddelen van de nieuwe stad zitter erin: Beton, glas en staal. Dat vind ik mooi." Robert Simons van Leefbaar Rotterdam: "Je bent zo gewend aan De Kuip en dit is net wat hoekiger, maar die veranda langs het water spreekt me wel aan."

Financiën en de bereikbaarheid is volgens de gemeente nu het belangrijkste onderdeel. "De vraag of het binnen het budget kan blijven is nu het belangrijkste. De bouwkosten stijgen de pan uit en ik heb er nog niet genoeg zicht op of ze dat onder controle hebben."

Van Eikeren vult aan: "Er moeten net zoveel parkeerplekken komen als er nu zijn, terwijl het aantal toeschouwers zal toenemen. Dus er moet veel meer inzet komen op openbaar vervoer en fiets. Maar dat is ingewikkeld omdat veel Feyenoordfans niet uit Rotterdam komen en dus moeten er degelijke ov-verbindingen komen naar het stadion toe."

Gerelateerd nieuws
298 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 110 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74195 leden - Op dit moment zijn 267 mensen actief, waarvan 46 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved