''Supporters horen elkaar aan te spreken op fout gedrag''

''Supporters horen elkaar aan te spreken op fout gedrag''

Antisemitische spreekkoren moeten worden verbannen uit De Kuip. De Joodse gemeensschap is met FSV De Feijenoorder, De KNVB en justitie in gesprek om hier een einde aan te maken. Afgelopen woensdag tijdens Feyenoord - Ajax werden er buiten het stadion 22 supporters opgepakt voor discriminatie.

Afgelopen winter zijn er al diverse gesprekken geweest. ''We zijn allemaal geraakt door Joodse mensen die ons deze avond vertelden dat ze veel van Feyenoord houden, maar geen wedstrijden meer kunnen bezoeken. Het is voor hen te pijnlijk om te horen hoe hun vermoorde familieleden daar worden bespot,'' vertelt pastoor Hans van Rie in gesprek met het Algemeen Dagblad.

''Niet het halve stadion roept foute leuzen, maar nog wel te veel mensen, ook buiten de harde kern,'' vertelt algemeen bestuurslid Eduard Cachet van FSV De Feijenoorder. ''Het is lastig om daar iets tegen te doen. Wij zetten vol in op saamhorigheid en het steunen van Feyenoord op een positieve manier. Supporters horen elkaar aan te spreken op fout gedrag, maar zover zijn we nog niet.''

Lees meer over
De Kuip ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties