Van Persie: ''Dat is zwaar teleurstellend''

Robin van Persie gaat zijn voetbalcarrière afsluiten zonder prijs in zijn laatste seizoen. De aanvaller baalt na afloop van de wedstrijd. ''Je wint samen en je verliest samen. Dat is hoe het is. Soms ben je blij en soms ben je niet blij. Vandaag zijn we niet blij.''

"In de eerste helft speelden we goed. We hadden een aantal kansen gecreëerd. Als hij dan niet valt, is dat jammer. We hadden het eerste half uur de overhand, maar we moeten die kansen wel maken. Zij komen met een corner op 0-1. Het was wel een goede goal van hun. Maar dat is toch een domper voor rust.''

Van Persie werd in de tweede helft gewisseld voor Jørgensen. De 35-jarige aanvaller reageert daarop in gesprek met FOX Sports. ''Gio zei net dat hij mij eigenlijk van plan was op 10 te zetten als het 0-2 was gebleven, maar toen scoorden zij de 0-3. Dus vandaar.''

''Natuurlijk had ik die prijs graag nog eventjes meegepakt. Dat spreekt voor zich. Ik ben sportman. Ik wil altijd winnen. Maar dit hoort er ook bij. Het is niet zo dat je altijd alles maar wint. Dit is topsport. Je wint, je verliest, daar moet je mee om gaan. Vandaag hebben we verloren. Dat is zwaar teleurstellend. We hebben alles gegeven, alleen in de eerste fase de kansen niet benut. Dat is een domper.''