'Gio': ''In fase na rust moet je ook de 2-0 maken''

'Gio': ''In fase na rust moet je ook de 2-0 maken''

Een week na de sensationele 6-2 zege op Ajax gaat Feyenoord in Kralingen onderuit tegen Excelsior. Trainer Giovanni van Bronckhorst sprak vooraf van de mindset die goed moet zijn, maar zag zijn ploeg daar niet in slagen.

"Ik vond de mindset, in de zin van doen wat de wedstrijd vraagt, in de eerste helft niet optimaal. We hadden het tempo niet, waardoor de tegenstander makkelijk overeind bleef." Feyenoord kwam in de beginfase van de tweede helft nog wel op voorsprong. "Het eerste kwartier van de tweede helft creëren we genoeg kansen om op voorsprong te komen. Dat lukt ook, dan heb je de tegenstander waar je ze wil hebben. Die fase moet je ook de 2-0 maken. Dat lukt niet. Dan krijg je de 1-1 tegen en kan Excelsior weer heel compact gaan spelen."

In het gesprek met FOX Sports vertelt Van Bronckhorst hoe het overleg op de bank eraan toe ging. "Het belangrijkste was: hoe krijgen we Excelsior weer op achterstand? Het inbrengen van Haps gaf ons weer aanvallende impulsen, dat was een goede keuze. We gingen met Yassin achter Robin spelen, iemand die creatief is in de kleine ruimte. De laatste fase moeten we voor de winst gaan, dus Nico erbij. Dan hoop je dat er nog een kans valt."

Met het inbrengen van Jorgensen voor Van der Heijden ging Feyenoord in de achterhoede één op één spelen. Van Bronckhorst denkt niet dat de late tegengoal daaraan te wijten valt. "Achterin één op één, dat is volgens mij het makkelijkste dat er is in het voetbal. Zo'n tegengoal kan ook met een viermansverdediging. Als de bal komt en je loopt niet mee, dan krijgt iedere tegenstander kansen."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Ridgeciano Haps ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties