'Gio': ''Vilhena was niet altijd onomstreden, behalve bij mij''

'Gio': ''Vilhena was niet altijd onomstreden, behalve bij mij''

In de nieuwe Voetbal International staat een uitgebreid gesprek tussen bondscoach Ronald Koeman en Eredivisie-trainers Mark van Bommel, Erik ten Hag en Giovanni van Bronckhorst. De trainers gaan onder andere in op de ontwikkeling van jonge Nederlandse spelers, onder wie Tonny Vilhena.

"Ik weet als geen ander wat Tonny een elftal geeft", begint Van Bronckhorst. "Ronald ziet dat ook, hij laat hem niet zomaar invallen bij Oranje. Toch was hij de laatste jaren door allerlei randzaken niet altijd onomstreden bij Feyenoord. Behalve bij mij. Ik denk dat dit genoeg zegt over hoe hij erop staat. Vilhena leek al een paar keer te vertrekken. Spelers werden gehaald als vervanger voor het geval dat, maar uiteindelijk bleef hij."

"Tonny is gewoon een echte Feyenoord-jongen", gaat de trainer verder. "Al besef ik ook wel dat hij uiteindelijk een keer zal vertrekken. Ik vind het gewoon mooi dat hij in het Nederlands elftal ook presteert en dat Ronald hem de kans geeft, zoals hij hem ooit heeft laten debuteren bij Feyenoord."

Van Bronckhorst was destijds assitent van Ronald Koeman. "We hebben hem samen zien komen. Tijdens zijn eerste training met de A-selectie was hij al met Karim El Ahmadi aan het vechten. Dát is Tonny. Als je 'm tegen F'jes laat spelen, pakt-ie ze ook gewoon hard aan. Je zag dat ook tegen Portugal, toen hij na een paar tellen Cristiano Ronaldo al had liggen. Altijd maar willen winnen."

Lees meer over
El Ahmadi Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties