Brard: ''Het is belangrijk wat je met die talenten doet''

Brard: ''Het is belangrijk wat je met die talenten doet''

Stanley Brard is terug bij Feyenoord. Hij volgt Richard Grootscholten op als hoofd jeugdopleidingen, een functie waarin hij tussen 2005 en 2013 ook al werkzaam was op Varkenoord. RTV Rijnmond sprak hem over zijn plannen in deze functie.

"Je krijgt wel wat mee, je hoort dat er dingen weer wat veranderd zijn", begint Brard over de veranderingen die hebben plaatsgevonden sinds zijn vertrek bij Feyenoord. "Ik ga dat zelf ondervinden; zelf bekijken en met mensen praten. Dan zullen we wel zien wat er allemaal gaat gebeuren."

"Er zijn heel veel ideeën over hoe er opgeleid moet worden. Toen het niet zo goed ging, moest alles overboord. Nu gaat het weer goed. Het gaat alle kanten uit. Het belangrijkste is dat Feyenoord zijn eigen lijn gaat doortrekken en zijn eigen richting gaat bepalen."

Belangrijk voor de jeugdopleiding van Feyenoord is om te zorgen dat jeugdspelers er in het eerste gelijk kunnen staan. "Er wordt meer gevraagd en geëist, dus worden de eisen voor spelers die komen automatisch hoger. Elke keer als je spelers aflevert, moet het niveau hoger zijn."

Brard kijkt uit naar zijn nieuwe functie. "Ik heb alleen maar positieve reacties gehad. Dat is prettig." Hij erkent dat de druk daardoor hoger is. "Er worden natuurlijk ook weer eisen aan mij gesteld. Ik heb er zin in."

[readmore=49268]

Lees meer over
Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties