Van Persie: ''Je wilt doorpakken en in je ritme komen''

Van Persie: ''Je wilt doorpakken en in je ritme komen''

Feyenoord bekert door na een 1-0 overwinning op FC Utrecht. In De Kuip hadden de Rotterdammers de beste kansen, maar werd er daar slechts één van benut. Aanvoerder Robin van Persie wil daarom niet spreken van een 'lekkere middag'.

"Lekker wil ik het niet noemen", reageert Van Persie in gesprek met FOX Sports. "Dat was het geweest als we de 2-0 en de 3-0 hadden gemaakt. Comfortabel was het niet. Het stond goed, we speelden aardig, maar dan moet je jezelf ook belonen." Ook van Persie zelf was niet scherp voor het doel. "Ik heb er ook een paar gemist vandaag, een aantal dat erin had gemoeten. Hij viel niet lekker. Dan blijft het toch spannend."

Wel was Van Persie betrokken bij de enige goal van de wedstrijd. De spits draaide open en kreeg de bal bij Sam Larsson, die zo de assist kon geven op Tonny Vilhena. "Als het even kan moet je dat als spits altijd proberen. Het zal niet altijd goed gaan, verdedigers zitten er ook kort op. Het is een risico, maar als je voorin speelt moet je creëren en durf hebben. Gelukkig lukt het nu. Sam zakte iets terug en gaf een fantastische bal op Tonny. Een goede goal."

In totaal deed Van Persie tachtig minuten mee. Daar is hij blij mee, aangezien hij de afgelopen weken door blessures veel moest missen. "Zoals het afgelopen weken ging is vervelend. Je wilt doorpakken en in je ritme komen. De eerste elf à twaalf wedstrijden van dit seizoen zat ik er lekker in. Dan voel je dat je fitter en sterker wordt. Daar ben je naar op zoek. Hopelijk kan ik dat nu doorpakken. We krijgen weliswaar een break na zondag, maar misschien is dat soms ook goed."

De wedstrijd tegen FC Utrecht was een goede reactie op de nederlaag tegen Fortuna, maar dat roept wel de vraag op hoe het kan dat Feyenoord zo wisselvallig is. "Het is heel moeilijk om week in week uit zo te spelen als die eerste helft tegen PSV. Maar het zit er wel in in deze groep. Daarin moeten we constant worden. Als je echt mee wil doen, moet je het elke week kunnen opbrengen. Dat is moeilijk; sommige wedstrijden gaan wat makkelijker dan anderen. Maar dat moet wel het doel zijn."

Lees meer over
De Kuip PSV Robin van Persie FC Utrecht Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties