''Feyenoord beperkt zich altijd weer in de keuze die er is''

''Feyenoord beperkt zich altijd weer in de keuze die er is''

Nu Feyenoord is afgehaakt in de titelrace en het contract van Giovanni van Bronckhorst ten einde loopt, wordt er steeds meer gesproken over het wel of niet verlengen van zijn contract. Een belangrijke vraag die hierbij vaak gesteld wordt is of een andere trainer het beter zou doen. AD-journalist Maarten Wijffels vindt dat jammer.

"Stel dat ze zouden wisselen van trainer, dan beperkt Feyenoord zich altijd weer in de keuze die er is", begint hij in het praatprogramma Natafelen. "'Die trainer past hier niet', zeggen ze dan. Als we destijds Klopp hadden geopperd, kon dat niet. 'Die onbekende Duitser, wat moeten we daarmee', dat was de reflex geweest."

Kenneth Perez vraagt zich in hetzelfde programma af of er überhaupt een trainer is die meer uit dit Feyenoord zou halen dan Van Bronckhorst. "Kan Feyenoord met een andere trainer opeens wel kampioen worden? Ben je op dit moment niet gewoon veroordeeld tot de derde plek? En zou dat zoveel anders zijn met de trainers die Feyenoord kan krijgen."

"Maar Feyenoord kan zich daar natuurlijk ook niet bij neerleggen", reageert Wijffels. "Ik heb het idee dat ze dingen bij voorbaat al uitsluiten. 'Wie zou het anders moeten doen', wat is dat nou voor vraag?" Als voorbeeld noemt hij de Belgische trainer Hein Vanhaezebrouck, die dit weekend werd ontslagen door Anderlecht. "Hij heeft ook AA Gent getraind, en is daar met mindere spelers kampioen geworden. Hij heeft daar iets neergezet. Zo'n type trainer, waarom niet? Stel je open om die pistes ook te verkennen."

[poll=378]

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties