''Ik mis de bezieling wel eens bij Van Bronckhorst''

''Ik mis de bezieling wel eens bij Van Bronckhorst''

De wanprestatie van Feyenoord in eigen huis tegen Fortuna Sittard leidt tot de nodige kritiek op trainer Giovanni van Bronckhorst. Zo ook in Veronica Inside, waar de heren aan tafel met Martijn Krabbendam de situatie rond de Rotterdamse club bespreken.

"Het is weer de beker waar ze zich aan vast moeten houden", begint Martijn Krabbendam. Het is de vraag of die beker genoeg zou zijn om Van Bronckhorst een contractverlenging aan te bieden. "Het zijn prijzen, die tellen mee. Maar in de ontwikkeling van het elftal zit geen enkele progressie. De trainer is daar wel verantwoordelijk voor natuurlijk."

Derksen vraagt zich af wat Van Bronckhorst zelf wil en betwijfelt of hij wel ergens anders zou willen trainen. "Hij is schatrijk geworden als voetballer, dus voor het geld hoeft hij het niet te doen. Ik mis de bezieling wel eens bij hem. Wil hij wel verder als trainer?" Eerder sprak Jan de Jong al uit dat Van Bronckhorst de 'Wenger van Feyenoord' zou kunnen worden. "Van Bronckhorst dacht daar ook zo over", vertelt Krabbendam. "Hij heeft het naar z'n zin en is een familiemens, dus hoeft niet per se Rotterdam uit. Ik denk dat hij wel wil blijven."

Volgens Krabbendam moet Feyenoord vooral kijken welke richting de club qua beleid op wil. "Een aantal contracten loopt af, je moet nu echt gaan doorselecteren. Dan moet je kijken: willen we een trainer die dat voetbal gaat ontwikkelen of houden we vast aan het beleid dat we nu voeren? Daarmee ben je in december al uitgeschakeld voor de titel en is het hopen dat je de beker wint."

Ook Van Geels aandeel hierin wordt door Krabbendam benoemd. "Je was kampioen geworden en had inkomsten uit de Champions League. Er is uiteindelijk voor 26,5 miljoen geïnvesteerd in spelers. In de laatste vijf jaar is dat bijna vijftig miljoen. Als je kijkt wat voor spelers dat zijn geweest: Vejinovic, Basacikoglu, Kramer, noem maar op. Nu zit je weer met Tapia en nog wat van dat soort spelers die je eigenlijk niet verder helpen. Natuurlijk is Van Geel daarvoor verantwoordelijk."

[poll=378]

Lees meer over
Renato Tapia Michiel Kramer Bilal Basacikoglu Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties