''Ik mis de bezieling wel eens bij Van Bronckhorst''

maandag 17 december 2018 20:32 71.555 keer bekeken 236 reacties Pro Shots

De wanprestatie van Feyenoord in eigen huis tegen Fortuna Sittard leidt tot de nodige kritiek op trainer Giovanni van Bronckhorst. Zo ook in Veronica Inside, waar de heren aan tafel met Martijn Krabbendam de situatie rond de Rotterdamse club bespreken. 

"Het is weer de beker waar ze zich aan vast moeten houden", begint Martijn Krabbendam. Het is de vraag of die beker genoeg zou zijn om Van Bronckhorst een contractverlenging aan te bieden. "Het zijn prijzen, die tellen mee. Maar in de ontwikkeling van het elftal zit geen enkele progressie. De trainer is daar wel verantwoordelijk voor natuurlijk."

Derksen vraagt zich af wat Van Bronckhorst zelf wil en betwijfelt of hij wel ergens anders zou willen trainen. "Hij is schatrijk geworden als voetballer, dus voor het geld hoeft hij het niet te doen. Ik mis de bezieling wel eens bij hem. Wil hij wel verder als trainer?" Eerder sprak Jan de Jong al uit dat Van Bronckhorst de 'Wenger van Feyenoord' zou kunnen worden. "Van Bronckhorst dacht daar ook zo over", vertelt Krabbendam. "Hij heeft het naar z'n zin en is een familiemens, dus hoeft niet per se Rotterdam uit. Ik denk dat hij wel wil blijven."

Volgens Krabbendam moet Feyenoord vooral kijken welke richting de club qua beleid op wil. "Een aantal contracten loopt af, je moet nu echt gaan doorselecteren. Dan moet je kijken: willen we een trainer die dat voetbal gaat ontwikkelen of houden we vast aan het beleid dat we nu voeren? Daarmee ben je in december al uitgeschakeld voor de titel en is het hopen dat je de beker wint."

Ook Van Geels aandeel hierin wordt door Krabbendam benoemd. "Je was kampioen geworden en had inkomsten uit de Champions League. Er is uiteindelijk voor 26,5 miljoen geïnvesteerd in spelers. In de laatste vijf jaar is dat bijna vijftig miljoen. Als je kijkt wat voor spelers dat zijn geweest: Vejinovic, Basacikoglu, Kramer, noem maar op. Nu zit je weer met Tapia en nog wat van dat soort spelers die je eigenlijk niet verder helpen. Natuurlijk is Van Geel daarvoor verantwoordelijk."

  • Feyenoord moet het contract van Van Bronckhorst verlengen
  • 15173 stemmen

Gerelateerd nieuws
236 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 86 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67764 leden - Op dit moment zijn 690 mensen actief, waarvan 140 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved