Belabberd Feyenoord ten onder tegen Fortuna Sittard

Feyenoord heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Fortuna Sittard. De promovendus was in De Kuip met 0-2 te sterk, waardoor het team van Giovanni van Bronckhorst de ongeslagen status in eigen huis dit seizoen verloor.

De reeks zonder thuisnederlagen omvatte twaalf duels, maar daar kwam zondagmiddag geen dertiende wedstrijd bij. Kansjes waren er over en weer voor rust, maar beide ploegen konden het net lange tijd niet vinden.

Feyenoord had moeite om een gaatje te vinden in de hechte Fortuna-defensie, terwijl het bij de Limburgers ontbrak aan scherpte bij de razendsnelle uitbraken. Pas na de pauze viel er een treffer, maar helaas aan de verkeerde kant.

In de 51ste minuut behield spits Andija Novakovich het overzicht na weer een snelle omschakeling en legde af op Lars Hutten, die Fortuna met zijn eerste Eredivisiegoal op voorsprong zette: 0-1. Gesteund door een goedgevulde Kuip ging Feyenoord op jacht naar de gelijkmaker, maar schoten van afstand gingen in de meeste gevallen rakelings langs het doel.

Ook met Renato Tapia en Robin van Persie als vervangers van Jordy Clasie en Jan-Arie van der Heijden bleek het lastig om doelman Alexei Koselev te verschalken. Fortuna vond het doel in blessuretijd nog wel een keer. Invaller Ahmed El Messaoudi knalde de 0-2 op het scorebord.