Feyenoord gaat serieus kijken naar instromen voetbalpiramide

Feyenoord gaat serieus kijken naar instromen voetbalpiramide

Feyenoord krijgt de mogelijkheid om alsnog toe te treden tot de voetbalpiramide. De Rotterdammers hebben zich met het beloftenelftal geplaatst voor de kampioenspoule. Wanneer Jong Feyenoord de poule weet te winnen levert dat promotie op naar de Derde Divisie en kan het zich opwerken tot de Keuken Kampioen Divisie.

Mocht Feyenoord na de winterstop de kampioenspoule winnen is het dan wel afhankelijk van Jong FC Volendam, Jong FC Den Bosch en Jong FC Groningen. Mocht Den Bosch geen kampioen worden van de hoofdklasse, dan promoveert er in ieder geval één team uit de beloftecompetitie naar de Derde Divisie. De Brabanders staan momenteel vierde op dertien punten van koploper RKAV Volendam. Wanneer Jong Groningen en Jong Volendam degraderen komen er nog twee plekken vrij.

''Als de kans zich voordoet, zullen we er serieus naar kijken,'' zegt een woordvoerder van de club in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Welke opzet je ook kiest, het gaat er om dat deze dienend is aan het eerste elftal van Feyenoord, waar spelers - zowel jeugd als zij die van een blessure terugkeren - zo goed mogelijk voor moeten worden klaargestoomd.''

Feyenoord is op dit moment niet ontevreden hoe het verloopt met de beloften. ''Zonder te zeggen dat hoe wij het nu doen de beste manier is, stellen we vast dat het nu ook goed gaat. Getuige de recente voorbeelden van na blessures terugkerende spelers als Jørgensen en St. Juste, die minuten maken in het tweede zodat ze er bij hun rentree in Feyenoord 1 weer fit en met wedstrijdritme kunnen staan."

''Jongere jongens als Wouter Burger en Orkun Kökcü, maken bovendien bij ons nu enorm veel vlieguren omdat ze zowel in Feyenoord Onder 19, Feyenoord 2 als in het eerste elftal uit komen. Met alleen een elftal in de Keuken Kampioen Divisie had dat niet gekund. In de ideale wereld heb je als club zowel een elftal in de Keuken Kampioen Divisie als in de beloftencompetitie. Maar ja, dan heb je wel heel veel spelers en budget nodig. En moet het ook nog mogen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties