Nederland stunt in De Kuip tegen Frankrijk

Nederland stunt in De Kuip tegen Frankrijk

Het Nederlands elftal heeft in De Kuip een stunt weten neer te zetten. Wereldkampioen Frankrijk werd met 2-0 verslagen. Oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum zorgde op slag van rust voor de openingstreffer. In de slotfase bracht Memphis Depay de eindstand met een strafschop op 2-0. Tonny Vilhena viel in de 89e minuut in als vervanger van Wijnaldum.

Frankrijk had slechts het geluk dat Lloris als één van de weinige Fransen wel een goede partij aflegde. Keer op keer hield hij de povere wereldkampioen op de been. Een spaarzame opleving aan Franse kant was er middels een schot van Ousmane Dembélé. Verder was het alleen Oranje dat de klok sloeg. Het wachten was lang wachten op de verlossende, bevrijdende 2-0. Uiteindelijk scoorde Depay uit een strafschop en besliste hiermee de wedstrijd.

Scoreverloop
44' | 1-0 | Wijnaldum
95' | 2-0 | Depay (penalty)

Nederland stunt in De Kuip tegen Frankrijk

Opstellingen
Nederland: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, F. de Jong, Wijnaldum (89' VILHENA); Bergwijn (86' Promes), Memphis, Babel (91' Aké)
Frankrijk: Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Digne; Mbappé, Kanté, N'Zonzi (81' Ndombele), Matuidi (65' Sissoko); Griezmann, Giroud (65' Dembélé)

# Land Gespeeld Punten +-
1 Frankrijk 4 7 0
2 Nederland 3 6 4
3 Duitsland 3 1 -4
Lees meer over
De Kuip Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties