Feyenoord O19 haalt uit in Heerenveen

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag op overtuigende wijze gewonnen. In Friesland werd sc Heerenveen Onder 19 met liefst 0-5 verslagen. Naoufal Bannis was belangrijk met drie treffers.

Vanaf de eerste minuut zette Feyenoord Onder 19 vol druk op de tegenstander. De jonge Feyenoorders probeerden vooral gevaarlijk te worden via de zijkanten. Dit leek al snel te resulteren in de openingstreffer van Bannis, nadat hij een goede voorzet van Crysencio Summerville binnenkopte. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Snelle voorsprong
De goal van een paar minuten later telde wél. Deze keer was Bannis niet de afmaker, maar aangever. Hij bereikte Marouan Azarkan met een voorzet, die met zijn hoofd doelman Jan de Boer passeerde: 0-1. Nog voor er twintig minuten gespeeld waren, werd de voorsprong verdubbeld. Achraf El Bouchataoui schoot raak vanaf de stip, na een overtreding in het strafschopgebied op Summerville.

Zuivere hattrick Bannis
Na een 0-2 ruststand begon ook de tweede helft productief voor het team van trainer Dirk Kuyt. Op aangeven van Summerville maakte Bannis zijn eerste van de middag, om enkele minuten later direct zijn tweede te maken (0-4).

De spits bekroonde zijn goede spel niet veel later met zijn derde treffer en maakte zodoende een zuivere hattrick. Bij een afvallende bal twijfelde hij niet, schoot en scoorde: 0-5. In de slotfase, waarin Kuyt een aantal wissels doorvoerde, probeerde sc Heerenveen Onder 19 een aantal keer gevaarlijk te worden vanuit de counter. De verdediging van Feyenoord Onder 19 was echter alert en voorkwam groot gevaar en daarmee onnodige tegengoals.

Kuyt: 'Heel blij met mijn spelers'
'Dit is een heel mooie uitslag en ik heb een aantal goede goals gezien,' zei een blije trainer Kuyt na de wedstrijd. 'Dit is een mooie reactie op de teleurstelling van vorige week (0-0 tegen Vitesse, red.). Het is ook mooi dat we door de ruime score andere jongens ook minuten konden geven. Woensdag moeten we namelijk weer aan de bak.'

sc Heerenveen Onder 19 - Feyenoord Onder 19 0-5
10' 0-1 Azarkan
19' 0-2 El Bouchataoui (strafschop)
52' 0-3 Bannis
57' 0-4 Bannis
69' 0-5 Bannis