'Matchwinner' Clasie: ''Alsof het zo moest zijn''

'Matchwinner' Clasie: ''Alsof het zo moest zijn''

Jordy Clasie vertrok drie jaar geleden zonder prijzen bij Feyenoord. Deze zomer keerde hij terug, en in zijn eerste officiële wedstrijd pakte hij nu wel zijn eerste prijs met de club waar hij begon als voetballer. Bovendien schoot hij zelf tegen PSV de winnende penalty binnen. FOX Sports sprak met de teruggekeerde middenvelder.

"Bij vlagen was het oké, maar over het algemeen waren we slordig aan de bal, met name in de eerste helft. De tweede helft begonnen we goed met iets meer druk vooruit", begint Clasie zijn analyse. "Als groep hielden we het goed compact. Dat was niet altijd even makkelijk. Soms wil je graag naar voren, maar we hadden een plan. PSV heeft de eerste helft volgens mij geen kans gecreëerd. In de tweede helft gaan wij wat meer aanvallen en wordt de wedstrijd wat leuker. Bij PSV had 'ie erin kunnen gaan, maar bij ons ook."

De wedstrijd eindigde zonder doelpunten en dus volgde een strafschoppenserie. Uitgerekend Jordy Clasie, het kind van de club dat deze zomer terugkeerde, benutte de winnende penalty. "Alsof het zo moest zijn", lacht de middenvelder. Clasie wilde eigenlijk al een van de eerste penalty's nemen. "Gio kwam naar me toe en vroeg of ik hem wilde nemen. Ik zei 'ja, is goed'. Toen hij het lijstje ging maken waren er zoveel spelers die hem graag wilden nemen. Iedereen voelde zich goed. Dan ga ik geen discussie voeren, dan kom ik later wel aan de beurt."

Lees meer over
PSV Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties