Van Gastel: ''Bewust gezocht naar dit soort wedstrijden''

zaterdag 21 juli 2018 22:53 111.810 keer bekeken 213 reacties Feyenoord.nl

Feyenoord moest het in de oefenwedstrijd tegen Fenerbahce doen zonder hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst. Hij ontbrak wegens familieomstandigheden. Jean-Paul van Gastel nam zijn taken vandaag over.

"De wedstrijd leek binnen vijftien minuten gespeeld", begint Van Gastel zijn analyse na de wedstrijd. "Dat is een heel vervelend en verkeerd signaal dat wij afgeven. We waren niet vast genoeg aan de bal en konden geen druk zetten, waardoor zij steeds vrije mensen konden vinden. Dat resulteerde in drie tegengoals." Na het zwakke begin van Feyenoord was de storm van Fenerbahce even gaan liggen. "De tweede helft hebben we wat kleine aanpassingen gedaan. Het leek alsof wij meer lucht hadden en uiteindelijk maakten wij nog drie goals."

Van Gastel zag hoe zijn ploeg moeite had met de sfeer in het stadion van Fenerbahce. "Het is hier, zelfs in een oefenwedstrijd, een heksenketel. Dat is ook weer wennen. Het vraagt een bepaalde mindset, waarin wij te laat thuis gaven." Ondanks dat de ploeg er niet goed mee om ging, was een dergelijke Europese sfeer wel wat Van Gastel voor ogen had. "We hebben bewust gezocht naar dit soort wedstrijden. Dat dat in deze ambiance mag plaatsvinden is geweldig, maar daar moeten we wel beter mee omgaan."

Dat Feyenoord toch nog terugkomt, stemt Van Gastel tevreden. "Het toont in ieder geval ballen. Daar hebben we het in de rust nog over gehad. Er waren twee opties: we laten het gebeuren of we proberen onze rug te rechten. We zijn blij dat we nog een positief resultaat hebben behaald." Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor doelman Justin Bijlow. "Hij houdt een strafschop eruit en haalt een bal die ik al telde uit de bovenhoek. Hij heeft prima gekeept."

Ondanks het resultaat keert Van Gastel met gemengde gevoelens terug naar Rotterdam. "Het is dubbel. We zijn bezig met een proces in de voorbereiding, we zijn iets aan het bouwen. Als je hoofdcoach dan om deze redenen niet kan coachen, geeft dat een vervelend gevoel", aldus de assistent-trainer in gesprek met Feyenoord TV

Gerelateerd nieuws
213 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 50 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75057 leden - Op dit moment zijn 42 mensen actief, waarvan 39 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved