Econoom waarschuwt: ''Stadionplan is te ambitieus''

Econoom waarschuwt: ''Stadionplan is te ambitieus''

De bouw van Feyenoord City zou de toekomst van Feyenoord in gevaar kunnen brengen. Dat is de conclusie van het onderzoek 'Het Maasstadion van Feyenoord' van sporteconoom Tsjalle van der Burg. Volgens hem is de kans dat Feyenoord met het nieuwe stadion de financiële achterstand op PSV en Ajax inhaalt zeer klein. Daarbij is de kans dat het nieuwe stadion failliet gaat groot.

Van der Burg, zelf Feyenoordsupporter en docent economie aan de Universiteit Twente, onderzocht de stadionplannen aan de hand van officiële stukken van Feyenoord City, informatie van de gemeente Rotterdam en de mening van deskundigen. Zijn conclusie: "Het stadionplan van Feyenoord is te ambitieus en kan club en gemeente grote schade opleveren", zo meldt het Algemeen Dagblad.

In plaats van een nieuw stadion, pleit Van der Burg voor vernieuwbouw. "Door voor het Maasstadion in plaats van vernieuwbouw te kiezen, verliest Feyenoord per saldo meer dan 200 miljoen euro, plus nog eens de onbekende, maar mogelijk hoge financiële waarde van de traditie en de sfeer van de Kuip. Hier is sprake van geldverspilling."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties