Oranje O17 Europees kampioen na zege op Italië

Oranje O17 is erin geslaagd zich te kronen tot Europees kampioen. Het team van bondscoach Kees van Wonderen speelde zondagavond de finale met 2-2 gelijk tegen de leeftijdsgenoten uit Italië. Oranje O17 won na strafschoppen. Feyenoorders Joey Koorevaar, Ramon Hendriks en Wouter Burger stonden in de basisopstelling.

Vooral in de eerste helft was doelman Koorevaar een aantal keer belangrijk voor zijn team met een aantal knappe reddingen. Vroeg in de tweede helft kwam het Nederlands jeugdteam op een voorsprong door een treffer van Jurriën Timber, die de jeugdopleiding van Feyenoord in 2014 met zijn tweelingbroer verruilde voor die van Ajax.

De Italiaanse jeugdploeg draaide na een uur spelen de tussenstand snel om. Binnen enkele minuten tijd kwam het op een 2-1 voorsprong. Crysencio Summerville kwam kort daarna in de ploeg. In de slotfase zorgde Brian Brobbey dat Oranje O17 weer op gelijke hoogte kwam.

In de strafschoppenserie toonde Oranje O17 zich te betere ploeg. Feyenoorder Koorevaar stopte twee penalty's, waardoor het de Europese titel in de wacht sleepte.