Van Bronckhorst: ''Zaak om vierde plek vast te houden''

Van Bronckhorst: ''Zaak om vierde plek vast te houden''

Giovanni van Bronckhorst baalt na de nederlaag van Feyenoord bij Vitesse. De trainer zag zijn ploeg in Arnhem op een voorsprong komen, maar daarna de wedstrijd uit handen geven. Met negen man verloor de regerend landskampioen met 3-1.

"We kwamen goed op voorsprong. Daarna kregen we door Vitesse veel lange ballen achter onze verdediging. Dat hadden we vooraf al voorspeld", zegt hij tegenover FOX Sports. "Ik denk dat we daar goed op anticipeerden, maar in balbezit gingen we teveel mee in hun spel."

"De rode kaart van Bilal Basacikoglu was wel een kantelpunt, denk ik. Met direct het tegendoelpunt dat volgt, dan weet je dat het moeilijk gaat worden. We hadden al aanvallend gewisseld bij de tweede rode kaart, dus dat kon niet nog een keer."

"We raken nu steeds verder achterop in de competitie. Het verschil met plek drie wordt weer groter. Er komen weer ploegen dichterbij, maar het is zaak om de vierde plek vast te houden en misschien nog te kunnen stijgen. Met de beker zijn we nog wel in de race voor een prijs en dus Europees voetbal."

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties