Transfermarkt gesloten: Nelom en Vermeer weg

Transfermarkt gesloten: Nelom en Vermeer weg

De winterse transferwindow is in Nederland officieel gesloten. De Rotterdammers hebben zich rustig gehouden op de transfermarkt. Technisch directeur Martin van Geel is er geen voorstander van om aankopen te doen in de winter. Wel heeft hij Robin van Persie transfervrij binnengehaald. De spits keert na veertien jaar terug in De Kuip en heeft een contract getekend voor anderhalf jaar.

Vanwege de goede ontwikkeling van Tyrell Malacia en de zomerse aankoop Ridgeciano Haps was Miquel Nelom overbodig geworden in De Kuip. De verdediger hoopte een stap te maken naar het buitenland en zag een transfer naar Sheffield Wednesday op het laatste moment niet doorgaan. Uiteindelijk is Nelom voor een half seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam. Zijn contract loopt deze zomer af.

Verder heeft Feyenoord Kenneth Vermeer verhuurd aan Club Brugge. Giovanni van Bronckhorst koos ervoor om Brad Jones te behouden als eerste doelman. Vermeer wilde spelen en koos voor een overstap naar de Belgische topclub, waar ook oud-Feyenoorders Ruud Vormer en Jordy Clasie onder contract staan. Michiel Kramer gaat Feyenoord deze zomer transfervrij verlaten. De spits mocht vertrekken, maar kon geen nieuwe club vinden.

Jørgensen was afgelopen wedstrijd veelvuldig in het nieuws vanwege een vermeende transfer naar Newcastle United. De transfer is uiteindelijk afgeketst, maar teleurgesteld is Jørgensen allerminst. De Rotterdammers gingen niet akkoord met een bedrag van zeventien miljoen euro. ''Ik ben totaal niet teleurgesteld, ben hartstikke blij met Feyenoord en vooral trots en blij voor de fans vanavond. Ik ben ook dankbaar dat zij achter mij blijven staan.''

Update 00:57 | Kramer is geen Feyenoorder meer. Vlak voor de transferdeadline hebben de speler en de club het contract ontbonden. (Lees meer)

2018
Miquel Nelom (verhuurd)
Kevin Diks (gehuurd)

2019
Brad Jones
Robin van Persie
Karim El Ahmadi
Sven van Beek
Tyrell Malacia
Dylan Vente
Ramon ten Hove

2020
Jan-Arie van der Heijden
Eric Botteghin
Jean-Paul Boëtius
Tonny Vilhena
Bilal Basacikoglu
Bart Nieuwkoop
Emil Hansson
Renato Tapia
Mats Knoester
Lutsharel Geertruida
Cheick Touré
Kenneth Vermeer (verhuurd)

2021
Nicolai Jørgensen
Steven Berghuis
Jens Toornstra
Sam Larsson
Sofyan Amrabat
Jeremiah St. Juste
Justin Bijlow
Ridgeciano Haps

Lees meer over
Kenneth Vermeer Steven Berghuis Sven van Beek Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Justin Bijlow Renato Tapia Michiel Kramer Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties