Oud-jeugdspeler De Vos: ''Blij dat mijn basis bij Feyenoord ligt''

donderdag 11 januari 2018 17:45 74.100 keer bekeken 39 reacties Pro Shots

Robbert de Vos vertrok in de zomer van 2015 uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De middenvelder kreeg bij Feyenoord geen profcontract aangeboden en koos voor FC Groningen in de hoop daar zijn doorbraak te beleven. Na bijna drie jaar wacht hij echter nog altijd op zijn officiële debuut.

De afgelopen jaren speelde de momenteel 21-jarige De Vos in het tweede elftal van de Groningse club. “Ik ben het niveau van Jong FC Groningen ontgroeid en een toekomst bij deze club zit er niet meer in. Ik wil elke week op een hoger niveau gaan voetballen. Ik speel nu m’n wedstrijden in de Derde Divisie en ik merk aan de trainingen dat dit onder mijn niveau is. Ik moet een nieuwe uitdaging vinden en het liefst zo snel mogelijk.”

De Vos, die bij Feyenoord onder andere samenspeelde met Bart Nieuwkoop, Gustavo Hamer en Jari Schuurman, kijkt met goede gevoelens terug op zijn tijd in de Rotterdamse jeugdopleiding. “Feyenoord heeft me gemaakt als voetballer en daar heb ik veel profijt van. Bij Groningen gaat het vooral om mentaliteit en strijden. Daar heb ik ook veel van geleerd."

"Het is een feit dat de betere voetballers uit de randstad en het zuiden komen. De basis bij clubs als Feyenoord, Ajax & PSV ligt hoger en daarom ben ik ook blij dat mijn basis bij Feyenoord ligt en ook altijd mee heb kunnen doen met het Nederlands Elftal. Bij Groningen heb ik dingen geleerd, maar het heeft mij niet gemaakt als voetballer”, besluit hij tegenover Goal.com.

Gerelateerd nieuws
39 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 15 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72596 leden - Op dit moment zijn 633 mensen actief, waarvan 198 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved