Tim Vincken: ''Ik denk er nog regelmatig aan terug''

Tim Vincken: ''Ik denk er nog regelmatig aan terug''

Tim Vincken was in het verleden een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De aanvaller had een gouden toekomst voor zich, maar de aanvaller is nooit doorgebroken in het eerste elftal van de Rotterdammers. Voornamelijk zijn blessures waren hiervan een grote oorzaak.

''Lang geblesseerd zijn is mentaal ook erg heftig. Ik zat bij het eerste elftal van Feyenoord en ik was een van de talenten. Na mijn blessure kwamen er steeds weer andere jonge spelers bij. Ik voelde op een gegeven moment dat die jongens me voorbijstreefden. Dat vond ik mentaal het zwaarst,'' zegt Tim Vincken in gesprek met ViceSports.

Vincken was zelfs een keer twee jaar niet inzetbaar, maar dacht niet aan stoppen. ''Ikzelf niet, maar ik denk dat iedereen in m’n omgeving het wel een keer heeft voorgesteld. M’n moeder vroeg zich regelmatig af of dit het wel allemaal waard was. Gertjan Verbeek zei destijds zelfs tegen me: Tim, misschien ben je gewoon niet geschikt voor het betaald voetbal. Ik denk dat je een goede amateurvoetballer kunt zijn, maar fysiek zit het er wellicht gewoon niet in.''

De oud-Feyenoorder mist de Kuip nog wel eens. ''Ja, absoluut. Dat klinkt dramatischer dan het is, maar ik denk er nog regelmatig aan terug. Dan besef ik hoe gaaf dat was. Zoeken naar die kleine verbeterpunten om het uiteindelijk in het weekend voor die massa te doen. Daar draait het om bij topvoetbal. Als ik nu bij Capelle speel dan staan er maximaal 500 mensen te kijken.''

Klik hier voor het complete interview

Tim Vincken: ''Ik denk er nog regelmatig aan terug''

Tim Vincken, Royston Drenthe, Jonathan De Guzman en Jacob Lensky golden in 2007 als de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Feyenoord.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties