Witschge: ''Ik heb ook weleens moeten rennen''

Witschge: ''Ik heb ook weleens moeten rennen''

Richard Witschge mag zich tot één van de minst populaire Ajacieden rekenen in Rotterdam. Hoewel hij zondag graag in De Kuip had gezeten voor de Klassieker, kijkt hij het topduel braaf voor de buis. ''Tja, altijd maar dat moment van het hooghouden'', vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

''Het gebeurde in een opwelling. Ik had vooraf echt niet bedacht dat ik het zou doen. Als Arveladze die bal niet op mijn dijbeen had gegeven, was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen'', zegt Witschge over zijn actie in de Klassieker van 1997.

''Voor die tijd kon ik ook al geen corner nemen in de Kuip, hoor. Maar ik vond het altijd lekker om daar te spelen. Die haat motiveert. Zolang het maar binnen de negentig minuten blijft. Die ene keer dat onze bus werd bekogeld, kneep ik 'm wel even. Toen heb ik in het gangpad gelegen.''

En twintig jaar na dato zijn er maar weinigen die het vergeten zijn. ''Als ik in pakweg Maastricht of Den Bosch loop, krijg ik ook weleens Feyenoord-supporters op m'n dak. Zolang ze niet handtastelijk worden, kan ik het wel accepteren. Maar ik heb ook weleens moeten rennen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties