Van Geel: ''Tweede elftal onder Jupiler League onbespreekbaar''

Van Geel: ''Tweede elftal onder Jupiler League onbespreekbaar''

Het tweede elftal van Feyenoord is al jarenlang onderwerp van gesprek. Clubs als Ajax, PSV en AZ hebben hun tweede elftal in de voetbalpiramide zitten, maar Feyenoord 2 speelt in de maandagcompetitie. Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, is fel tegenstander van de voetbalpiramide.

''Ik veroordeel andere clubs niet dat ze destijds wel zijn ingestroomd in de Jupiler League of zelfs tevreden zijn in de Tweede en Derde Divisie", aldus Van Geel tegenover Voetbal International. "Iedereen maakt zijn eigen afwegingen. Maar ík zou niet weten hoe ik op bijvoorbeeld het niveau van de Tweede Divisie kan beoordelen of spelers de top kunnen halen.''

''In mijn optiek ligt de toekomst op maandag met de beste tweede teams. Dan kan iedereen voetballen, van nummer 1 tot 18. In de Jupiler League spelen vrijwel zeker je nummers 12 tot en met 18 niet, omdat de hoofdtrainer van het eerste elftal ze in datzelfde weekend fit wil hebben bij zijn eigen wedstrijdselectie", stelt de td.

''Kijk dan naar de eigen talenten bij de eerste selectie. Meetpunt vorig seizoen: Ajax acht, Feyenoord acht en PSV vijf. Moet ik dan twee spelers inleveren voor deelname aan die competitie? Onze prioriteit ligt bij een sterke eerste selectie en ik zie daarvoor geen meerwaarde in die piramide.''

“De KNVB wil ons in de Hoofdklasse laten instromen. Dat gaat niet gebeuren. Dan moet je even door de zure appel heen bijten, zeggen ze in Zeist. Ik denk dat ze er niets van begrijpen. Jong AZ en Jong Ajax nemen geen supporters mee, maar dit is Feyenoord. Onze fans kennende willen die daar ook bij zijn. We worden bijna gedwongen en straks moeten we misschien wel. Dan moeten we in 2019 met frisse tegenzin de Jupiler League in. Daaronder is niet bespreekbaar.”

Klik hier om het gehele interview met Martin van Geel te lezen

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties