Boëtius mag penalty nemen: ''Papier wint van steen''

Jean-Paul Boëtius was vandaag weer trefzeker voor Feyenoord. De aanvaller mocht tien minuten voor het einde aanleggen voor een strafschop nadat hij een spelletje steen-papier-schaar won van tweede spits Michiel Kramer. Hij faalde niet, waardoor het duel eindigde in een 5-0 overwinning.

De linkerspits tegenover RTV Rijnmond: ''Papier heeft het gedaan. We wilden hem beiden nemen. Ik wilde hem aan Kramer geven, maar hij wilde de uitdaging aangaan.'' Feyenoord gaf de koppositie vorig seizoen niet meer uit handen. ''Daar gaan we nu ook alles aan doen.''

Over de wedstrijd kon Boëtius kort zijn. ''We hebben een periode van 15 minuten gehad waarin we goed gas gaven en dan beslis je het duel. Het duel moest zo snel mogelijk op slot. De rest van de wedstrijd hoefden we niet meer vol te gaan. We konden de wedstrijd rustig uitspelen.''