Krabbendam over aanbeveling Gudde: ''Apart cirkeltje''

Krabbendam over aanbeveling Gudde: ''Apart cirkeltje''

Eric Gudde is de voornaamste kandidaat om de nieuwe directeur van de KNVB te worden. De Selectiecommissie van de KNVB heeft de toekomstige Raad van Commissarissen (RvC) van de voetbalbond een aanbeveling gedaan om Gudde te benoemen als directeur. Eind november zet Gudde een punt achter zijn werkzaamheden bij Feyenoord.

“Ik vond het, als je naar de procedure kijkt, gek”, zegt Martijn Krabbendam, Feyenoord-volger van Voetbal International, over de aanbeveling in het FOX Sports-programma Natafelen. “De benoeming van een nieuwe directeur zou door de RvC gedaan worden, maar nu wordt er voorgesorteerd dat Gudde het moet worden.”

“Natuurlijk, dat is geen verrassing”, vervolgt de journalist. “Maar ik zag in het persbericht van de KNVB dat Jan Rapmund ook aan mee heeft geholpen. Dat is een headhunter, maar ook één van de Vrienden van Feyenoord. Hij heeft dus zijn eigen directeur naar voren geschoven en zoekt ook nog een nieuwe directeur voor Feyenoord. Het is een beetje een apart cirkeltje waarin het zich heeft bewogen.”

Ook Taco van den Velde, eveneens journalist van Voetbal International, kijkt op van de procedure. “Het roept veel vragen op. Wilde Feyenoord misschien op een goedkope manier van zijn directeur af? Wie krijgt nu de opdracht om een nieuwe directeur voor Feyenoord te zoeken? Een mooi klusje voor een headhunter…”

Maar vooral ook: hoe is het mogelijk dat de KNVB iemand van de Vrienden van Feyenoord in de arm heeft genomen als ‘adviseur’? Je zou toch verwachten dat alles zou worden gedaan om zelfs maar de schijn van belangenverstrengeling te vermijden”, zo schrijft hij in een uitgebreide analyse over de aanbeveling.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties