Aboutaleb verzoekt: ''Doe rustig met alcohol en laat tas thuis''

Aboutaleb verzoekt: ''Doe rustig met alcohol en laat tas thuis''

Bij een overwinning van Feyenoord op stadsgenoot Excelsior, is de club uit Rotterdam Zuid kampioen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zal een dag later, op maandag 8 mei, gehuldigd worden op de Coolsingel. Burgemeester Ahmed Aboutaleb verzoekt de supporters van Feyenoord opnieuw zich te gedragen.

“Doe alsjeblieft rustig aan met alcohol”, stelt hij, waarbij hij zich in het bijzonder richt op (jonge) mannen. “Ik wil jullie vragen: houd rekening met anderen. We gunnen iedereen een feestje, óók kinderen en hun ouders. Een kritische succesfactor op zo’n dag is beheerst alcoholgebruik. Ik leg de stad niet droog, ik vraag supporters enkel hun inname te matigen.”

Een tweede verzoek van de burgemeester: laat rugtassen thuis. “Wij hebben geen enkele reden om mensen bang te maken, maar door je rugtas thuis te laten maak je het toezichthouders en mij wel makkelijker om het veiligheidsgevoel te vergroten. Ik hoop op een leuk en veilig feest en wil dat onze stad een groot gevoel van welkom uitstraalt aan iedereen die dit wil meevieren.” Damestassen mogen gerust mee.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties