Lof voor Toornstra: ''Verpersoonlijking van dit Feyenoord''

Lof voor Toornstra: ''Verpersoonlijking van dit Feyenoord''

Jens Toornstra werd in de zomer van 2014 door Fred Rutten naar Feyenoord gehaald. De middenvelder kwam over van FC Utrecht. Nu, twee jaar na zijn overstap, is de 28-jarige Toornstra een van de sterkhouders binnen het Rotterdamse elftal.

“Hij is zó veelzijdig, Jens kun je op elke offensieve positie gebruiken”, zegt Rutten in gesprek met ELF Voetbal. “Hij is, samen met Dirk Kuyt, de verpersoonlijking van dit Feyenoord. Hij heeft de bereidheid net een stapje extra te zetten voor een ander, meer dan spelers bij andere teams. Dat had hij al toen ik trainer was bij Feyenoord, dat is gewoon de aard van het beestje.”

Ook de oud-trainer van Feyenoord is onder de indruk van Toornstra’s ontwikkeling. “In die twee jaar heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hij is veel volwassener, kiest zijn momenten uit en weet wanneer hij ergens wel of niet moet zijn”, aldus Rutten, die sinds zijn vertrek bij Al Shabab clubloos is. “Daarin zal hij nog meer groeien.”

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties