Italiaanse journalist vergelijkt Renato Tapia met Paul Pogba

Italiaanse journalist vergelijkt Renato Tapia met Paul Pogba

Renato Tapia wacht nog altijd op zijn doorbraak bij Feyenoord. De Peruviaanse middenvelder maakte in de winter van 2016 de overstap van FC Twente naar de club uit Rotterdam, maar is nog geen basiskracht. Ook dit seizoen is de 21-jarige Tapia bankzitter en zijn zijn competitieoptredens op twee handen te tellen.

In Italië is men wel onder de indruk van de Feyenoord-middenvelder. “Tapia is de nieuwe parel van het Peruviaanse voetbal”, zo schrijft journalist Simone Lorini van TuttoMercatoWeb. “Hij is te vergelijken met Paul Pogba door zijn enorme loopvermogen, goede balveroveringen en knappe verdedigende acties.”

“In vergelijking met de Franse middenvelder moet Tapia wel zijn afronding voor het doel verbeteren”, vervolgt de Italiaanse journalist. “Misschien is dat we de reden dat Tapia, tot nu toe, nog geen stap naar de Europese top heeft kunnen zetten. Die kwaliteiten heeft hij zeker.” De middenvelder scoorde in zeventien wedstrijden voor Feyenoord één keer.

Lees meer over
Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties