Feyenoord O/17 speelt gelijk in Klassieker

Feyenoord Onder 17 kwam in Amsterdam tot twee keer toe op voorsprong tegen Ajax, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Daardoor blijven de Rotterdammers de nummer twee in de Eredvisie, één punt achter Ajax. ‘We hebben het onnodig spannend gemaakt,’ zo vond trainer Cor Adriaanse. ‘Als er één ploeg had moeten winnen vandaag, was het Feyenoord. Zonde ook dat we de kans hebben gemist om de koppositie te pakken.’

De bezoekers hadden in de eerste helft het betere van het spel. Feyenoord zette goed druk, liet Ajax niet aan voetballen toekomen en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Zo kreeg Achraf El Bouchataoui al in de vierde minuut een reuzenkans, maar de middenvelder mikte naast. Na een dik kwartier spelen kwam Orkan Kökcü alleen vrij voor de keeper van Ajax, die de inzet pakte. De verdiende 0-1 viel uiteindelijk ietwat gelukkig na twintig minuten spelen. Rechtsback Simon Loshi zag zijn voorzet prompt in de kruising vliegen.

Feyenoord drukte vervolgens door na rust en leek in de 43ste minuut op 0-2 te komen. Wouter Burger scoorde na een duel met de Ajax-doelman, maar zijn treffer werd afgekeurd. Tot overmaat van ramp kwamen de Amsterdammers een minuut later op gelijke hoogte uit een corner. Feyenoord nam een kwartier na de pauze vervolgens weer de leiding via Cheick Toure, maar kon slechts vijf minuten genieten van de nieuwe voorsprong.

Een derde treffer zat er niet meer in voor Feyenoord, dat ook nog moest uitkijken voor de tegenstoten van Ajax. Adriaanse: ‘Maar we hebben onszelf wel tekortgedaan. We benutten te weinig kansen en gaven de tegengoals ook te gemakkelijk weg, beide keren uit een standaardsituatie. Daarentegen is het positief dat we niet hebben verloren. Ik heb veel strijd gezien en we lieten Ajax niet aan voetballen toekomen. Hier kunnen we dus zeker mee vooruit.’

Ajax Onder 17 - Feyenoord Onder 17 2-2
Scoreverloop:
20’ 0-1 Simon Loshi
44’ 1-1
50’ 1-2 Cheick Toure
55’ 2-2

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi (79’ Fetahi), Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü, Burger; Huijgen, Toure en Azarkan (73’ Lake).