'Der Bomber': ''Ik zie het niet gebeuren voor dit Feyenoord''

'Der Bomber': ''Ik zie het niet gebeuren voor dit Feyenoord''

De eerste thuiswedstrijd van 2017 staat voor de deur en Willem ll is de tegenstander. In de voetbalwereld worden geregeld verschillende open deuren ingetrapt. Vooral: “Behaalde resultaten in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst”, is een regelmatig terugkerende zin als er wordt voorbeschouwd op de volgende wedstrijd. De Tilburgers bleken in het verleden de ideale tegenstander te zijn voor Feyenoord. Alleen NAC heeft meer nederlagen (35 om 33 nederlagen) in De Kuip geleden dan Willem ll. Het belooft een ‘heet’ avondje te worden, maar oud-voetballer Mariano Bombarda houdt wel nog een slag om de arm.

Bombarda stond niet bepaald bekend als topschutter, maar heeft zeker voor Willem ll zijn waarde gehad. Voor Feyenoord kwam de geboren Spanjaard, maar met een Argentijnse en Italiaanse nationaliteit, niet verder dan vier doelpunten in twintig wedstrijden. ‘Der Bomber’ verwacht een overwinning voor de Rotterdammers vanavond, maar geen walk-over. “Het zal geen 5-0 of 6-0 worden. Zover komt het niet, in 2014 wonnen de Tilburgers nog met 1-2 van Feyenoord. Zo’n avond zal Willem ll niet snel meer meemaken. Toen lukte alles een hele wedstrijd lang. Dat zie je niet vaak bij ploegen. Ze speelden echt goed, een dikverdiende zege”, vertelt Bombarda in gesprek met ELF Voetbal. “Die wedstrijd bekeek ik vanaf de tribune trouwens, ik kom nog steeds regelmatig in De Kuip.”

Tegenwoordig is Bombarda werkzaam in het bedrijfsleven als Global Supply Chain Manager bij Ericsson in Breda. Als hem gevraagd wordt naar zijn voorspelling over de winnaar van het huidige voetbalseizoen, dan komt er een antwoord uit dat geen enkele Feyenoorder wil horen: Ajax. “Psv en vooral Ajax hebben meer kwaliteit dan Feyenoord. Ze hebben veel talenten, zoals Dolberg en Ziyech, die misschien wel de beste speler van de Eredivisie is. Daarom zie ik het niet gebeuren, maar ik zou het Feyenoord enorm gunnen, ik hoop dan ook dat zij in mei met de schaal op de Coolsingel staan.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties